top of page
cnme-nederland-auvermennekes_DSC_0186.jpg

Buitencentrum
mOERveld

Op buitencentrum mOERveld combineren we de geschiedenis met duurzame toekomstvisies! We nemen onze bezoekers mee op een educatieve reis door de tijd waarbij we ons focussen op duurzaamheid en innovatie. Ontdek de oude technieken en vaardigheden van de Bandkeramiekers en leer hoe deze vandaag de dag nog steeds bij kunnen dragen aan een duurzame toekomst. buitencentrum mOERveld dient als buitenlokaal voor verschillende partijen die achter deze missie staan.

Wat is er te doen op Buitencentrum mOERveld?

Wat is er al gedaan op Buitencentrum mOERveld

Een selectie van recente activiteiten op buitencentrum mOERveld waarbij de oerbeleving en/of de natuurlijke omgeving bijdragen aan het maken van duurzame keuzes.

Kruidenwandeling ByMisha

Ontdek de eetbare kruiden en planten in de natuur rondom ons! Ook jij kunt deze herkennen en gebruiken in jouw keuken. Om je kennis te laten maken met het wildplukken heeft ByMischa een wandeling georganiseerd op Buitencentrum mOERveld met afsluitende kookactiviteit. Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Cursus Shinrin-Yoku door Praktijk Salutogenese

In de cursus Shinrin-Yoku (de kunst van het bosbaden) ervaren we dat een verblijf in de natuurlijke omgeving ons lichaam op veel verschillende manieren beïnvloedt.

Wil je meer kennis opdoen over het effect van de natuur op lichaam en geest en ervaren wat het met je doet? Klik dan hier

Workshop Rocketstove

Uit eigen iniatief van Stichting mOERveld is er een workshop ‘bouwen van een rocket stove mass heater' georganiseerd op Buitencentrum mOERveld. Een rocket stove is een milieuvriendelijke kook- en verwarmingsbron. Het bestaat uit een verticale verbrandingskamer met een horizontale brandstofkamer en een schoorsteen. Door de slimme vormgeving en luchttoevoer van de rocket stove wordt de verbranding van de brandstof sterk verbeterd, waardoor er minder rook en schadelijke dampen vrijkomen en er minder brandstof nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Dit maakt de rocket stove niet alleen milieuvriendelijker, maar ook economischer en gezonder voor de gebruikers.

BC mOERveld staat open voor samenwerking met externe partijen en biedt verschillende mogelijkheden voor verhuur van terrein. Hierbij wordt wel gekeken of de activiteiten passen binnen de visie van BC mOERveld en of ze geen schade aanrichten aan de natuurlijke omgeving. Op deze manier kunnen externe partijen gebruikmaken van de prachtige locatie en de faciliteiten van het BC mOERveld om hun eigen activiteiten en workshops te organiseren. Dit biedt een unieke kans om samen te werken en nieuwe ervaringen te creëren voor bezoekers en de lokale gemeenschap.

Meld uw eigen activiteitaan

Denk aan activiteiten en workshops, zoals smeden, broodbakken, yoga, mindfulness of een kruidencursus. 

Horeca arrangement

Bedankt voor het aanmelden, we nemen z.s.m. contact met u op!

Vrijwilliger worden?

Als BC mOERveld zijn wij ontzettend blij en dankbaar voor onze vrijwilligers en stagiaires. Hun inzet en toewijding zijn onmisbaar voor het bereiken van onze doelen. Of je nu graag voor groepen spreekt, helpt bouwen en klussen op het terrein of liever achter de schermen werkt, wij hebben een plek voor jou. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een gepassioneerd team van vrijwilligers en samen te werken aan het vergroten van de bewustwording en waardering voor onze prachtige natuur en geschiedenis.

Kom en doe mee! Word vrijwilliger van BC mOERveld en draag bij aan een betere wereld voor onze toekomstige generaties.

vrijwilliger-0001.jpg

Contact

Hazenstraat 1, 6243 EC

Moorveld, Nederland

  • TikTok
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Bezoek BC mOERveld

Kom gerust langs

Woensdag en zaterdag geopend
10:00 - 17:00 uur

bottom of page