top of page
mOERveld_web-3540.jpg

Scholen

Herbeleef de Bandkeramiek

Op een levensechte OERplek op BC mOERveld komt de Bandkeramiek pas echt tot leven. BC mOERveld biedt niet alleen een OERsfeer, maar ook een bijna levensecht practicum: boogschieten, vuur maken, graan oogsten om er vervolgens brood van te bakken. Vaardigheden van onze voorouders die we inzetten voor het creëren van een duurzame toekomst. Bij deze activiteiten worden alle zintuigen geprikkeld. Meld je groep of klas nu aan en herbeleef het verleden op BC mOERveld!

mOERveld_web-3479.jpg
Schoolkamp

mOERkamp

Ben je bang aangelegd? Ben je liever binnen dan buiten? Hou je van voorspelbaarheid en standaarddingen? Dan kun je je beter niet opgeven voor dit tweedaagse avonturenarrangement op BC mOERveld. Twee dagen lang kruip je, samen met teamgenoten, in de huid van Raf Berendoder die tot de stam van de Raaf behoort. Het is een unieke ervaring met een blijvend impact op de kinderen.

Educatie

Raftatocht 

De Raftatocht is een kort programma waarbij kleuters zich onderdompelen in de prachtige natuur die de omgeving van BC mOERveld te bieden heeft. Tijdens deze tocht gaan we met de kinderen het verhaal van de raaf Raftatosk volgen. 

raftatocht.jpg
Ravontuur.png
Educatie

Ravontuur

Een spannende route die Raf, een bandkeramische knul, samen met zijn familie 7.000 jaar geleden heeft afgelegd om deze boerderij te bouwen. Tijdens dit programma zullen de kinderen deze route volgen, die gevuld is met verschillende verbeeldingsopdrachten.

Educatie

Raf Berendoder

Het meespeelverhaal vertelt over de 11-jarige Raf, waarbij kinderen zich in authentieke kledij van geitenleer en geweven neteldoeken inleven. Gedurende het verhaal wordt steeds duidelijker waarom Raf, die oorspronkelijk bekend stond als Raf 'sta in de Weg', uiteindelijk een naamswijziging ondergaat naar Raf Berendoder. Na het meespeelverhaal gaan we hands-on activiteiten doen die voortborduren op het verhaal van Raf, zoals vuur maken en boogschieten.

Raf-Berendoder.jpg
Stam-van-de-Raaf.jpg
Programma-overzicht

Complete programma voor scholen

Voor verdere informatie, klik op het programma dat uw interesse wekt en kom meer te weten over de activiteitenprogramma's en andere praktische informatie.

Educatie

Stam van de Raaf

De kinderen treden tijdelijk in de voetsporen van archeoloog Bontebal en krijgen opdrachten die gericht zijn op verkennen, ontdekken en onderzoeken. Elk team van kinderen ontvangt de archeologiekist van archeoloog Bontebal, gevuld met raadsels en aanwijzingen waarmee ze mogelijk een lang bewaard mOERveld-geheim kunnen ontrafelen.

Contact

Hazenstraat 1, 6243 EC

Moorveld, Nederland

  • TikTok
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Bezoek BC mOERveld

Kom gerust langs

Woensdag en zaterdag geopend
10:00 - 17:00 uur

bottom of page