top of page
BannerMOERVELD_edited.png

BC mOERveld

BC mOERveld houdt het verleden levend, maakt het heden inzichtelijk en geeft vorm aan een duurzame toekomst! BC mOERveld kan je interpreteren als 'Buitencentrum', maar ook als 'Bandkeramiekcentrum'. Er wordt gestreefd naar een duurzame en harmonieuze samenleving waarbij men leert van het verleden en zich bewust is van het heden. Het creëren van een bewustwording om mee te nemen in hun directe omgeving, door iedereen te accepteren en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten. Het organiseren van educatieve projecten en verschillende activiteiten gebeuren op BC mOERveld, hier wordt alles tastbaar. Buitencentrum mOERveld dient als buitenlokaal voor verschillende partijen die achter dezelfde missie en visie staan. Op Bandkeramiekcentrum mOERveld staat de OERbeleving en de natuurlijke omgeving centraal. Met als uiteindelijk doel, het maken van duurzame keuzes, waarbij de educatieve activiteiten als ondersteuning bieden.

cnme-nederland-auvermennekes_DSC_0186.jpg

Buitencentrum mOERveld

BC mOERveld is een praktisch en educatief buitencentrum in de gemeente Meerssen. Het buitencentrum omvat 1,2 hectare Limburg verscholen tussen agrarische akkers en het Bunderbos. Het buitencentrum is een multifunctionele groene leisure-locatie tussen de drie grote steden Sittard, Maastricht en Heerlen. Binnen leisure management staat het creëren van belevenissen centraal. Buitencentrum mOERveld dient als buitenlokaal voor verschillende partijen die achter dezelfde missie en visie staan. Op BC mOERveld kunnen kinderen en volwassenen ervaren hoe het leven in Limburg in de tijd van de Bandkeramiekers moet zijn geweest. Het verleden fungeert hier als een inspiratiebron voor het heden en een duurzame toekomst.

Meer informatie
37623_edited.jpg

Bandkeramiekcentrum mOERveld

Bandkeramiek Centrum mOERveld wordt een openluchtmuseum met living history, waar bezoekers de Bandkeramische cultuur kunnen herbeleven. "Het Bandkeramiek Centrum wordt voor Limburg wat het Hunebedcentrum is voor Drenthe. We maken de Bandkeramiek tastbaar. Je wordt meegenomen in het leven van de eerste Oost-Europeanen die zich 7000 jaar geleden gingen nederzetten in het tegenwoordige Limburg," aldus Madeleine Scheeren, projectleider. 

Meer informatie
atalatl.jpg

Educatie

Hoe leefden onze voorouders en hoe verhoudt zich dat met het heden en de toekomst? Op een levensechte OERplek op BC mOERveld komen de meespeel-verhalen zoals het verhaal van Raf en de mammoet pas echt tot leven. BC mOERveld biedt niet alleen een OERsfeer, maar ook een bijna levensecht practicum: boogschieten, altalt-werpen, vuurpijlen en speren maken, sieraden maken van bot en been. Vaardigheden van onze voorouders die we inzetten voor het creëren van een duurzame toekomst. Meer van dit soort educatieve projecten worden verzorgd door gastdocenten van NME-Atelier.

Ons Team

De organisatie van Stichting mOERveld bestaat uit een hecht team met gedreven vrijwilligers en een betrokken bestuur. Als professionals op verschillende gebieden maakt iedereen gebruik van elkaars kwaliteiten. Niet te vergeten zijn het stuk voor stuk échte natuurliefhebbers.

bottom of page